MobilGirot-bloggen

Tänk om din förening kunde erbjuda era sponsorer olika betalningsalternativ

Oct 2, 2018 7:09:32 PM / av Rickard Lönn

 

handball-2361778

Vi på MobilGirot har själva varit aktiva i föreningar, har barn som idrottar, suttit i föreningsstyrelser, arbetat med sponsring i föreningar och själva aktivt idrottat på elitnivå. Vi vet hur viktigt det är att få in sponsorer till sin idrottsförening. Det kan helt avgöra om föreningen klarar sin likviditet under en säsong.

Vår erfarenhet är också den att det inte alltid är så lätt att bli sponsor i en förening för att det saknas:

  • en sponsoringsstrategi
  • tydliga sponsorerbjudanden för vad företag kan sponsra med (allt från små insatser till stora)
  • professionellt framtagna sponsoringsavtal
  • samt saknar helt möjlighet att erbjuda olika betalningsalternativ för sponsorerna.
Det sistnämnda har vi på MobilGirot tänkt på när vi har utvecklat vår tjänst för föreningar.

Varför då? Jo för vi vet att alla sponsorer är lika viktiga och att det är viktigt att få in många små sponsorer för då kommer även de stora. Men små företag(are) som kanske brinner för sporten eller föreningen måste ofta tacka nej eftersom det bara finns ett betalningsalternativ och det är att betala hela summan på ett bräde.  

Vi läste även ett intressant inlägg i tidningen Idrottens Affärer om "Så fixar du sponsorer", som är klart läsvärt som handlar om just detta sistnämnda.


Så tänk om din förening kunder erbjuda flera olika betalningsalternativ till blivande sponsorer. Ansluter din förening MobilGirot till er fakturering (ni använder givetvis ert befintligt faktureringsprogram) kan ni erbjuda dem att betala på det sätt som passar dem själva.

Därför har vi tagit fram fyra olika betalningsalternativ där ni kan erbjuda alla eller välja några av dem förutom så som ni alltid har gjort. 

  • Fakturera som ni redan gör och betalning via bankgiro/postgiro
  • Kortbetalning (ja en del föredrar faktiskt det)
  • Swish 
  • Delbetalning, lika mycket varje månad t ex)

Det bästa av allt är att genom detta kommer din förening att få snabbare betalt och fler mindre företag kan ha råd att sponsra er förening. Att förbättra faktureringsrutinerna och göra dessa digitala när det gäller att förstärka föreningens likviditet och ekonomi borde vara högsta prioritering. Att det dessutom gör er administration enklare och tar mindre tid är bara en bonus, eller hur?

Så vill ni få in fler sponsorer och få snabbare intäkter är MobilGirots tjänst för föreningar väl värd att lära er mer om här.

PS Givetvis är vi själva sponsorer inom idrotten.

Kontakta gärna mig om du vill veta mer.
Rickard Lönn
Epost: rickard.lonn@mobilgirot.com | Tel: 073-516 13 13 | Connecta med mig på LinkedIn

Ämnen: Förenkla ekonomiadministrationen, betalningslösning föreningar, Förbättra likviditeten, Betaltjänst för föreningar

Rickard Lönn

Skrivet av Rickard Lönn

Prenumerera på nya blogginlägg här

Senaste inläggen