MobilGirot-bloggen

Plusgirot, bankgirot och nu det moderna alternativet MobilGirot.

Jun 1, 2018 2:43:30 PM / av Stefan Thorberg

Ingen har tidigare ifrågasatt eller utmanat Plusgirot eller Bankgirot som har haft ensamrätt för länge på sina transaktionstjänster. Men det är precis vad vi har vi gjort

Det måste vara enkelt, snabbt och tryggt. Istället för att bara vara en äldre modell av en inbetalningstjänst har MobilGirot lyft det till en helt ny nivå. MobilGirot kommer att vara det naturliga valet av betalningstjänst för dig som driver företag.

När vi lanserade MobilGirot  - en helt ny typ av digital betaltjänst för företag - var och är det många som tror att vi är en konkurrent till Klarna. Det är vi inte. Det är naturligt att människor letar efter jämförelser när de hör om en ny typ av tjänst eller produkt men det vi erbjuder är helt unikt. 

Detta har marknaden nu börjat upptäcka och för företag i tjänste- och servicesektorn har vi aktivt sedan hösten 2017 rullat ut MobilGirot ut på bred front.

MobilGirot är i framkant när det gäller utvecklingen av digitala betaltjänster inom B2B. MobilGirot ska bli ledande inom EU och vara det självklara alternativet för företag "på marken" såsom Klarna blivit för e-handeln.


Med MobilGirot kan du fortsätta att fakturera som vanligt, enda skillnaden är att du:

  • Skickar ditt företags fakturor via MobilGirot.
  • Det spelar ingen roll vilket faktureringssystem du har.
  • Du behöver inte installera något i din dator eller annat krångligt.
  • Du är igång på några minuter.
  • Som om inte det räckte så är tjänsten i sig helt gratis.

Förutom traditionell fakturering där kunden betalar in direkt till ditt konto via bankgiro kan du nu erbjuda dina kunder att välja själva hur de vill betala:

  • Bankgiro (som tidigare)
  • Kreditkort
  • Swish 
  • T o m delbetala för ditt uppdrag (du får givetvis betalt för hela uppdraget.) 

När din kund betalar din faktura dras en transaktionsavgift på beloppet som innefattar allt oavsett valt betalningssätt. Du kan också se i realtid i din mobiltelefon när din slutkund klickar på länken, godkänner din faktura och betalar. Rekordet hittills är betalt på 4 (fyra) minuter trots att kunden fått 30 dagar kredittid.

Sist men inte minst har vi förstärkt tjänsten så att det t ex för hantverksföretag, flyttföretag och t. ex läxläsningsföretag m. fl. finns inbyggt en mycket smidig ROT- och RUT-administrationsfunktion med automatiska funktioner.


Passar lika bra företag som föreningar

Nu har även "föreningsSverige" upptäckt vår tjänst - en helt anpassad tjänst för alla typer av föreningar, ideella såväl som ekonomiska. FöreningsSverige jublar när de upptäcker att vi har adderat till funktioner för att stödja t ex sin klubb med sponsring och göra kul aktiviteter som stärker deras ekonomi och underlättar administrationen. Kassören är på vår sida! Resan har bara börjat…


Ta betalt direkt ute hos kunden
MobilGirot har dessutom tagit tjänsten direkt till mobilen så att man kan ta betalt direkt ute hos kund. Dessutom med inbyggd funktionalitet för bokföringen så man har ordning och reda. Det vi erbjuder har inte funnits tidigare vilket gör att utmaningen ligger i att utbilda kunderna i att tänka i helt nya banor. På köpet får man dessutom bättre likviditet och nöjdare slutkunder. 


Vi får ju inte glömma att nämna att du dessutom kan använda MobilGirot som din kommunikationskanal, påminnelsefunktion och annat som gör vardagen lättare. Inget av detta kostar extra. Vi ger dig helt enkelt en tjänst som gör dig än mer konkurrenskraftig.

Besök oss på www.mobilgirot.com redan idag

Stefan Thorberg

Ämnen: Betalningslösning, betaltjänst för företag, ROT-adminstration, Öka likviditeten, Förenkla ekonomiadministrationen, Digital betaltjänst

Stefan Thorberg

Skrivet av Stefan Thorberg

Medgrundare | VD |

Prenumerera på nya blogginlägg här

Senaste inläggen