MobilGirot-bloggen

Digitalisera din förenings lagkassor i 3 enkla steg

Dec 18, 2018 8:50:02 AM / av Rickard Lönn

Det här med lagkassor innebär en massa jobb, både för föreningen i sig själv och för lagen. Fråga den som sköter detta för sitt lag/barnets lag. Det är mycket administration. 

 • att hålla reda på vilka som betalat in/inte betalat in
 • skicka ut fakturor och underlag
 • vad som ska "öronmärkas" till laget eller till barnet
 • och det är inte roligt att behöva vara "tjatare".
Tänk om det fanns en enklare och digital lösning? 
Det gör det numera. Genom att digitalisera din förenings lagkassor får ni helt nya möjligheter som ni inte tidigare haft. Med MobilGirots tjänst för föreningar hjälper vi er med möjligheter till fler inkomstkällor samt ordning och reda i ekonomi och administration.

Hur funkar det?Ex QR-kod digitala-lagkassan
Vi skapar QR-koder som är direkt kopplade till respektive lags lagkassa. Alla 
barnens föräldrar får personliga QR-koder som barnen kan använda vid all form av försäljning. Samt att föreningen får fem större som kan användas i caféet eller vid barnens matcher.

Alla föräldrar eller närstående kan bidra med valfritt belopp till barnens förening eller direkt till respektive lagkassa.

Kampanjer och insamlingar kan skapas enkelt av föreningen eller den förälder som är ansvarig för lagkassan. Dagarna med kontanter och personliga Swish är över. Samla allt på ett ställe, tryggt och säkert.Så här kommer din förening igång:

 • Steg 1
  Registrera ett konto hos www.mobilgirot.com och följ anvisningarna i epostmeddelandet.

 • Steg 2
  Mejla in antal lag samt föreningens namn till oss på: Info@mobilgirot.com. Märk dem med t. ex P12, F12, F11 osv. Bifoga även föreningens Swishnummer.

Du och föreningen får en komplett manual som beskriver alla funktioner i den digitala lagkassan. Man kan tro att det är så krångligt att man måste ha en manual men det är tvärtom. Manualen har vi gjort främst för att det ska vara lätt att lämna över till nya lagkasseansvariga i föreningen.

 • Steg 3
  Nu är det klart! Dela ut QR-koderna till respektive lag, samt inloggning till lagens administratörer/lagledare/kassör. Sen är det bara att sätta igång med försäljningen, insamlingen eller betalningen för t ex läger/cuper etc.

Du är alltid välkommen att kontakta mig om det uppstår frågor. Vi hjälper dig.

Varmt välkommen att bli en del av team MobilGirot.

 

Ämnen: Erbjud delbetalning, betalningslösning föreningar, Betaltjänst för föreningar, Swish, Digitala lagkassor, Virtuell kortterminal, Delbetalning

Rickard Lönn

Skrivet av Rickard Lönn

Prenumerera på nya blogginlägg här

Senaste inläggen