MobilGirot-bloggen

Digitala Lagkassan - för lag och idrottsföreningar

Feb 4, 2019 3:04:18 PM / av Rickard Lönn

Den digitala lagkassan är ett redskap för föreningar och lag som kan användas dagligen inom flera områden av verksamheten. Vi har utvecklat den efter våra egna erfarenheter som idrottare och som föräldrar till barn inom idrottsföreningar, så vi vet hur det ser ut för de allra flesta som hanterar lagkassor.

Här hittar du allt om Digitala Lagkassan

I takt med digitaliseringen så blir behovet av kontanthantering allt mindre, det tar rent av mer administrativ tid att hantera kontanter och många banker har tagit bort tjänsten på de flesta kontor. Så vi säger:

  • Glöm kontanter
  • Privata Swish och olika bankkonton.

Idag är det lagledaren som använder sitt privata Swish när det ska samlas in pengar från föräldrar (det är egentligen inte ens tillåtet) och sen ska dessa administreras och föras över till lagets bankkonto (som oftast är ett privat) och sen föras över t ex till föreningen när det är saker som ska betalas (t ex kläder, anmälningsavgifter) eller saker som ska betalas (cupavgifter etc). Ja du ser - allt detta handlar om en massa administration.


KISS-metoden - Keep It Simple Smiling

Vi gör det enkelt för den som ansvarar för lagkassan att samla allt på ett och samma ställe. I den Digitala Lagkassan bokförs alla transaktioner automatiskt. Det innebär bl. a att du som ansvarar för lagets lagkassa undviker irritation och frustration inom laget genom att visa upp lagkassans alla transaktioner på t ex föräldramötet. Alla inkomster och utgifter finns där och du kan arbeta helt transparent. Vilket skapar trygghet för alla inblandade.


Att mejla en faktura - ökar risken för att den glöms bort - Sms:a istället

Eftersom en faktura som en bifogad PDF via ett epostutskick är en av de största anledningar till att fakturor inte blir betalda (och det saknas påminnelsefunktion - så den som mejlar den - t ex en kanslist får göra det manuellt), så erbjuder vi även en smidig medlemsfakturering och all fakturering via sms. Påminnelser och avprickningar sker helt automatiskt i vår tjänst - bara det gör att fakturor betalas och ni sparar tid. Och föräldern eller medlemmen kan själv bestämma hur faktura ska betalas:
  • Kort (virtuell terminal)
  • Swish
  • Delbetalning (och även månadsbetalning, typ abonnemang)
  • Bankgiro

Fler inkomstkällor
Du kan använd både färdiga funktioner och låt fantasin flöda för att tjäna in mer pengar till laget. Inkomster som kommer direkt in i lagets egna lagkassa.

Den Digitala Lagkassan är för dig som vill ha en enkel funktion, med tydlighet och där transparens är viktigt.

Vi låser inte in föreningar och lag i dyra abonnemang. Därför har vi

  • ingen startavgift
  • ingen månadskostnad 
  • och ingen uppsägningstid

Vi vill att användandet ska ske frivilligt och att vår tjänst är så bra att ni aldrig vill använda något annat. Detta är bara början för den Digitala Lagkassan, vi utvecklar ständigt nya funktioner själva och med hjälp av våra användare - lagen och föreningarna.

Nu vill vi hälsa även dig och ditt lag varmt välkomna. Läs mer om den Digitala Lagkassan här:

Här hittar du allt om Digitala Lagkassan


Har du frågor kring detta är du alltid välkommen att kontakta mig.
Rickard Lönn
Tel: 0720-78 77 59 | Epost: rickard.lonn@mobilgirot.com

 

Ämnen: betalningslösning föreningar, Swish, Digitala lagkassor

Rickard Lönn

Skrivet av Rickard Lönn

Prenumerera på nya blogginlägg här

Senaste inläggen