MobilGirot-bloggen

8 tips på hur din förening kan att effektivisera faktureringsrutinerna

Oct 23, 2018 3:38:51 PM / av Rickard Lönn

Det finns idag över 200 000 ideella föreningar och över 3 186 000 medborgare är medlemmar i någon form av förening. Av dessa är 20 000 idrottsföreningar.  (källa: RF).

MobilGirot banners LI 8 and idrott copyIdrotten, Sveriges största och mest levande folkrörelse, innehåller allt: spänning, skratt, gråt, underhållning. Den skapar hälsa, målmedvetenhet, laganda och mycket mer. Idrotten lär oss att kämpa, att vinna med värdighet och komma igen efter en förlust. 

I Sverige bedrivs det mesta av idrotten som en självständig folkrörelse. Ett långvarigt samarbete med såväl staten som kommuner har gjort att idrottsrörelsen har fått förtroendet att sköta idrotten med stöd av statliga och kommunala bidrag. (källa: Riksidrottsförbundet). Och de drivs framför allt IDEELLT. 

En nyckelperson i varje förening är kassören - en position som är jätteviktig och kanske också allra svårast att rekrytera till, för det krävs ekonomikunskaper. Många idrottsföreningar lider av dålig ekonomi, tuff likviditet och medlemsavgifterna räcker oftast inte till att driva verksamheten. Och där blir sponsring helt avgörande för föreningens ekonomi. Och när det gäller sponsringsarbetet (som är en sådan viktig intäktskälla) är det många föreningar som inte har bra rutiner för hur:

 • erbjudandena ska se ut 
 • inte har tagit fram olika alternativ (inte bara paket) så att även små företag kan ha råd
 • oprofessionella avtal
 • och inte minst bra faktureringsrutiner till medlemmar, och sponsrande företag

Genom att ansluta MobilGirot ger det din förening kan ovan hjälpa er förening till en bättre ekonomi. B. a genom att;

 1. Enkel fakturering som sköter påminnelser, avprickningar och bokföringsunderlag automatiskt
 2. Fler inkomstkällor
 3. Digitala lagkassor
 4. Delbetalningsmöjligheter.
 5. Möjlighet att betalt enkelt överallt med vår virtuella kortläsare.
 6. Total kontroll och tydlighet när ni skapar egna event och kampanjer i MobilGirots mallar
 7. Bokföring och admin sker även här helt automatiskt.
 8. Ingen startavgift, ingen månadskostnad och ingen bindningstid.

Vi på MobilGirot har själva lång erfarenhet från föreningsarbete i styrelser, sponsorarbete och själva idrottat på elitnivå. Vi vet hur viktigt det är med att ha en effektiv administration när det gäller att få en hållbar ekonomisk utveckling, vikten av bli mer kontantfria och löpande  jobbar för att hitta nya intäktsmöjligheter. 

Genom att ansluta MobilGirot kan vi hjälpa er förbättra allt detta. Nyfiken på att veta mer? Då hoppas jag att du kontaktar mig

Rickard Lönn
Affärsutvecklare
Tel: 073-516 13 13 | Epost: rickard.lonn@mobilgirot.com 

 

Ämnen: Digitala lagkassor, Betaltjänst för föreningar, Förbättra likviditeten, Fakturera smartare, Erbjud delbetalning, Förenkla bokföringen, Öka likviditeten, Virtuell kortterminal

Rickard Lönn

Skrivet av Rickard Lönn

Prenumerera på nya blogginlägg här

Senaste inläggen